Το Παρίσι είναι πάντα..μια καλή ιδέα

Όπως έλεγε και η αγαπημένη Audrey, “Paris is always a good idea”.. Το νέο μυθιστόρημα του Nicolas Barreau με τίτλο Το Παρίσι είναι πάντα μια καλή ιδέα, σου κλέβει την καρδιά με φόντο το Παρίσι.

Η Ροζαλί Λoράν είναι η ονειροπόλα ιδιοκτήτρια ενός µικρού χαρτοπωλείου στο Σαιν Ζερµαίν, την καρδιά του Παρισιού. Αν ήταν στο χέρι της, όλο και περισσότεροι άνθρωποι γύρω της θα έστελναν κάρτες. Παρόλο που οι κάρτες µε τις ωραιότερες ευχές είναι η ειδικότητα και η επιτυχία της, τα πράγµατα δεν πηγαίνουν και τόσο καλά όσον αφορά την εκπλήρωση των δικών της ευχών. Κάποια µέρα, ένας ηλικιωµένος κύριος, σκοντάφτοντας µέσα στο µαγαζί της, αναποδογυρίζει το σταντ µε τις κάρτες. Η Ροζαλί ανακαλύπτει ότι ο άνδρας που προσγειώθηκε ανώµαλα στη ζωή της δεν είναι άλλος από τον αγαπηµένο -και διάσηµο- συγγραφέα των παιδικών της χρόνων, Μαξ Μαρσαί. Όταν εκείνος της προτείνει να εικονογραφήσει το καινούριο του (και µάλλον τελευταίο) βιβλίο, η Ροζαλί δέχεται και µια µοναδική φιλία γεννιέται ανάµεσα στους δύο ιδιόρρυθµους καλλιτέχνες. Οι ευχές τόσων ετών αρχίζουν επιτέλους να γίνονται πραγµατικότητα, µέχρι που ένας αδέξιος Αµερικανός καθηγητής εισβάλλει στο µαγαζί της, κατηγορώντας την ίδια και τον Μαρσαί για λογοκλοπή. Η Ροζαλί αδυνατεί να καταλάβει αν της χτυπάει την πόρτα ο έρωτας ή κάποιος µεγάλος µπελάς.

Ο συγγραφέας έχει έναν μοναδικό τρόπο να σε μεταφέρει μέσα στο μυθιστόρημα με τις γλαφυρές περιγραφές τον τοπίων, των αρωμάτων και των γεύσεων κεντρίζοντας μία μία τις αισθήσεις. Έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο Παρίσι και παρατηρείς την πλοκή της ιστορίας από μικρή απόσταση. Όπως και στο προηγούμενο μυθιστόρημά του ¨Η εποχή των κερασιών” πρωταγωνιστής είναι πάλι ο έρωτας, πασπαλισμένος με κρουασάν, κόκκινο κρασί και καφέ κρεμ..Ερωτεύεσαι την ιστορία από τις πρώτες σελίδες, ενώ την καρδιά σου κλέβει ένα παιδικό παραμύθι που έγινε η αιτία μιας σειράς παρεξηγήσεων με οδηγό την αγάπη..

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη

http://www.patakis.gr/viewshopproduct.aspx?id=745939

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s